Ikke kast batterier i restavfallet

Brukte batterier utgjør en stor brannfare, og nesten 80% av brannene på gjenvinningsanlegg med kjent årsak skyldes feilsorterte batterier. Bransjen opplever nesten daglig tilløp til brann. Som oftest går det bra, men vi har i de senere år sett branner med alvorlige konsekvenser i anleggene.

I over 10 år nå har det vært forbudt å kaste batterier i restavfallet, men vi er ennå mange i Norge som ikke er klar over endringene i forskriften om kasserte batterier fra 2012.

Forskrift om gjenvinning og behandling av avfall (avfallsforskriften) – Kapittel 3. Kasserte batterier – Lovdata

Forsikringspremiene øker for anleggene, og noen får ikke forsikret i det hele tatt. Det er selvsagt en samfunnsutfordring, for forsikringen utgjør en del av renovasjonsgebyret som blir høyere når premien stiger.

Nå meldes det også at flere aktører innfører avviksgebyr på feilsorterte batterier.

Miljø & Sikkerhet AS har i over 30 år solgt beholdere til ulike typer avfall, og vi har også beholdere som passer til din bedrift for innsamling av batterier på et trygt sted. Ha gjerne en teiprull ved siden av, slik at du kan tape polene på batteriene.

Husk at i tillegg til å redusere brannfaren, så er du med å sikre gjenbruk av de edle metallene til å lage nye produkter. Metaller som må utvinnes ved inngrep i naturen, og som du dermed reduserer behovet for.

Så ta tak i sorteringen av batterier og gjør en tjeneste både for brannsikkerheten, natur og miljø 😊

C-Thru modellene leveres i tre størrelser, ulike farger – og kan fint settes i fellesområdet eller ved siden av en kildesorteringsstasjon.

Bestill C-Thru batteribokser her: https://miljo-sikkerhet.no/produkt/c-thru-10-l-batteriboks

Handlekurv
Skroll til toppen